Latex matras

Een latex matras is gemaakt van schuimrubber. Dat heeft veel voordelen, want een latex matras is van nature anti-bacterieel en huisstofmijtwerend. Dankzij de veerkracht zijn de ondersteuning en het comfort fantastisch te noemen. Lees meer

Geen producten gevonden...

Latex matras

Bij Beds & Bedding werken we erg hard om u te voorzien van het beste mogelijke slaapcomfort. Een goed latex matras hoort dus zeker in de collectie! Vandaar dat we gekozen hebben voor Pure Talalay Bliss. Dit merk wordt in de Verenigde Staten van Amerika gemaakt van de beste kwaliteit Talalay. Het resultaat is de beste kwaliteit natuurlatex matras die in Nederland te koop is.

Dunlop rubber of een Talalay latex matras?

Het melksap van de Hevensea Brasiliensis boom kan op meerdere manieren tot rubber gemaakt worden. Wij hebben er voor gekozen om alleen voor de Talalay latex matras te verkopen. Met name omdat deze variant duidelijk superieur is aan rubber gemaakt via de Dunlop methode. Hier zijn een aantal redenen voor. Die we hieronder stuk voor stuk zullen behandelen.

Dat blijkt ook wel uit de tijd benodigd voor de productie. Voor een matraskern gemaakt volgens de Talalay methode is er maar liefst 14 uur nodig, terwijl een Dunlop kern in slechts een uur tijd klaar kan zijn.

Ventilatie

Talalay is maar liefst vier keer zo ademend als een standaard latex matras. Dat komt omdat het materiaal luchtiger is en met een grotere celstructuur. Dunlop rubber is een dichter materiaal met kleine cellen.

Drukverlaging

Ook hier wint Talalay. Deze schuimrubber variant is maar liefst 33% meer drukverlagend dan andere soorten. Dit komt vanwege het vacuum trekken tijdens het productieproces. Hierdoor zit er veel meer 'rek' in. Het materiaal vormt zich dus veel beter naar het lichaam, waardoor de druk beter verdeeld wordt.

Duurzaamheid

De cellen in een Talalay latex matras zijn rond. Terwijl de Dunlop methode zorgt voor cellen in de vorm van een sneeuwvlok. Als het materiaal onder spanning komt te staan, breken ronde cellen niet. Een sneeuwvlokje wel. Daarom is deze rubbersoort tot wel drie keer sterker dan conventionele alternatieven.

Uniformiteit

Een Talalay latex matras is door en door hetzelfde. Het materiaal is zeer uniform. Terwijl Dunlop rubber boven op zachter is, en onderaan steviger. Tijdens het harden zakken de latexdeeltjes namelijk langzaam naar beneden. Waardoor het schuim onderop dichter wordt.

Bij een Talalay latex matras kan dit niet, omdat tijdens de productie het schuim wordt bevroren. Hierdoor blijven de deeltjes op de plaats.

Ondersteuning

De ondersteuning van een echte Talalay natuurlatex matras is progressief. Dit houdt in, dat hoe meer druk er op het materiaal wordt uitgeoefend. Des te meer geeft het materiaal tegendruk. Dus als er een zwaarder persoon op ligt, zal deze van nature een krachtigere mate van ondersteuning krijgen dan een lichter persoon. Precies zoals het hoort! Deze matrassen bieden dus een perfecte combinatie van ondersteuning en drukverlaging. Daarom is het ook niet nodig om deze matrassen in verschillende stevigheden te verkopen, omdat ze altijd goed zijn.

Beds & Bedding Zaandam

In onze grote winkel in Zaandam hebben we de volledige collectie van Pure Talalay Bliss voor u klaar staan om te testen en te proberen. Of te vergelijken met onze andere matras soorten. Deze fantastische natuurlatex matrassen kunt u combineren met verschillende boxsprings en bedden. Waardoor u er altijd een volledig eigen slaapsysteem van kunt maken. Onze deskundige verkopers helpen u daar natuurlijk graag bij. Kom dus ook voor uw topkwaliteit latex matras naar Beds & Bedding.