Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Oostenrijkse Weidegans All-Year Dekbed

Oostenrijkse Weidegans All-Year Dekbed

749,-
✓ 100% Ganzendons
✓ 800 CUIN | 140 gr/m2
✓ Diervriendelijk dons
ca. 1 à 2 weken
Beds & Bedding.
 • Klanttevredenheidsscore: 9,0
  Onafhankelijk gemonitord door Feedback Company
 • Gratis bezorging vanaf €49
  Daaronder €3,95 verzendkosten
 • Deskundig advies
  Wij helpen u graag met al uw vragen per mail, chat, telefoon of in de winkel!
 • Maatwerk mogelijk
  Kunt u niet vinden wat u zoekt? Wij maken graag een product op maat voor u! Informeer naar de mogelijkheden.
Beschrijving

Ons Oostenrijkse weidegans dekbed wordt gevuld met dons dat afkomstig is van de ganzen die speciaal voor het Martinifest gefokt worden. Deze prachtige vogels mogen tot de slacht vrij grazen op de uitgestrekte Oostenrijkse alpenweides. Hierdoor kan de dons zich ook ontwikkelen tot een mooie volgroeide vlok. Dit is belangrijk om een dekbed van hoge vulkracht te maken.

Het Oostenrijkse weidegans dekbed

Het Oostenrijkse weidegans dekbed is zeer licht en soepel. De dons van zeer hoge kwaliteit is gevat in een 100% katoenbatist tijk met een fijnheid van 250nm! Dit betekent dat er 250 meter garen gesponnen kan worden van 1 gram katoen. Dankzij de fijnheid van het doek is het ook ondoordringbaar voor de huisstofmijt.

Het Kauffmann Oostenrijkse weidegans dekbed is niet alleen van een extreem hoge kwaliteit. Maar heeft ook nog een bijzonder achtergrond verhaal. Ieder jaar op 11 november wordt in de Alpenregio het Martinifest gevierd. Hier hoort ook een echte delicatesse bij, een heerlijke gans!

Sint Maarten

In Nederland wordt Martini ook wel Sint Maarten genoemd. De gans werd een symbool voor Sint Maarten nadat hij in 371 tot bisschop van Tours werd verkozen. Omdat hij zichzelf niet waardig achtte verstopte hij zich in een ganzenpen. Echter door de waakzaamheid van de ganzen werd hij al snel verraden door het gakken van de vogels. Hierdoor moest hij dus wel als bisschop gewijd worden!

De naamdag van Sint Maarten valt op 11 december, en traditioneel wordt er dan gans gegeten. In Oostenrijk worden hier speciaal de weideganzen voor gefokt.

De weidegans

Oostenrijkse weidegans dekbed

Nadat de kuikentjes in de stallen geboren zijn worden deze al snel naar de groene weides gebracht. 's Avonds worden ze weer naar binnen gebracht. Na slechts 8 weken zijn de vogels volledig bevederd en zijn ze bestand tegen het slechtste en koudste weer. Vanaf nu brengen ze al hun tijd door op de Alpenweiden. Hier kunnen de Oostenrijkse weideganzen naar believen grazen van het weelderige gras. Als aanvulling op het dieet krijgen ze ook graangewassen zoals bijvoorbeeld haver en gerst.

In november is het tijd voor de slacht. En dan worden er in heel Oostenrijk de heerlijkste weideganzen op tafel gezet!

En de dons? Die wordt verwerkt in het prachtige Oostenrijkse weidegans dekbed van Kauffmann. Ieder jaar worden er slechts enkele honderden van gemaakt. Wacht dus niet te lang, want de voorraad is beperkt! Koop nu uw Oostenrijkse weidegans dekbed bij Beds & Bedding.

Vulling 100% witte Oostenrijkse weidegans dons (vrije uitloop ganzen)
Model Cassettes met 2 cm hoog tussenschot
Tijk 100% katoen Batist NM 255
Vulgewicht ca. 140 g/m2
Warmteklasse WK2- Standaard
Gewichtsklasse Superlicht
Wasvoorschrift 60 graden wasbaar. Mag in droger. Chemisch reinigen aanbevolen.
Gebruiksvoorschift Geregeld opschudden en regelmatig luchten.
Garantie 5 jaar garantie op materiaal en fabricagefouten.
Vulkracht in CUIN 800
Vulkracht in mm/30gr 202