MOLTON

Vraagt u zich weleens af: wat is een molton? We leggen u graag uit wat een molton hoeslaken is en waarom u deze nodig heeft. Lees meer

Meest gekozen
Formesse Bella Donna Edel Molton
Formesse
Bella Donna Edel Molton
✓ Natuurlijk katoen
✓ Extreem vochtabsorberend
✓ 15-24cm hoge matras
vanaf42,-
Formesse
Bella Donna Clima Molton
✓ Natuurlijk Tencel
✓ Extreem vochtabsorberend
✓ 15-24cm hoge matras
vanaf47,95
Damai
Night Kiss Split-Toppermolton
✓ 100% Katoen
✓ Perfecte pasvorm
✓ 6-8cm hoge split-topper
vanaf69,45
Aanbieding
Holland Wolland Plateau Molton
-50% korting
Holland Wolland
Plateau Molton
✺ 100% Katoen
98,- vanaf49,-
Mahoton
Matrasgrip
✺ Anti-sliplaag voor (top)matrassen ✺ Anti-pilling
vanaf19,95
Aanbieding
Smartsleeve Allergen Protected Molton (180 x 200/210)
-50% korting
Smartsleeve
Allergen Protected Molton (180 x 200/210)
✓ 100% Synthetisch
✓ Anti-allergisch & -bacterieel
✓ 15-35cm hoge matras
239,- 119,50

MOLTON

Wat is een molton?

Laten we beginnen door te uit te leggen wat een molton niet is. Want veel mensen denken namelijk dat molton een soort stof is, net als katoen. Dit klopt niet helemaal. Het gaat hier om een bepaalde techniek, dat gebruikt wordt bij verschillende stoffen. De techniek moltonneren zorgt voor een geruwd weefsel dat erg zacht aanvoelt. Een bekend voorbeeld hiervan is de molton deken die bij kinderen op het matras wordt gelegd, ter bescherming bij ongelukjes.

Wat is een molton dan wel? Een molton hoeslaken beschermt een matras tegen het binnendringen van vocht, bacteriën en huisstofmijt. Hiermee wordt tevens nare geurtjes voorkomen.

Nu u antwoord heeft op uw vraag: wat is een molton, laten we u graag kennismaken met ons assortiment molton hoeslakens.

Formesse Bella Donna molton

Een van de betere merken op het gebied van beddengoed is Bella Donna. Deze is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. De Formesse Bella Donna Clima is een molton van 100% tencel. Dit is een cellulose vezel dat het vocht uitstekend reguleert. Hierdoor krijgt huisstofmijt minder kans en voorkomt u nare geurtjes. Daarnaast hebben we de Formesse Bella Donna Edel Molton in ons assortiment. Deze bestaat voor 82% uit katoen, 16% polyamide en 2% elastaan. Een goede keuze voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten.

Wat is een molton met split?

Bent u in het bezit van een verstelbaar bed met een splitmatras? Dit is een matras dat aan de bovenzijde voorzien is van een split, zodat de beide zijdes onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden. Veel mensen leggen bovenop het matras een topper, wat voor extra ligcomfort zorgt. Bij een splitmatras of split-topper kunt u gebruik maken van een split-topper-molton. Niet alleen biedt het split-molton bescherming aan het matras, ook ligt u extra comfortabel.

Waterdicht hoeslaken

Ook een waterdicht hoeslaken is een uitstekende matrasbeschermer. Dankzij de membraantechnologie dringen er geen huidschilfers in uw matras. Hierdoor ontneemt u huisstofmijt hun voeding, waardoor ze al snel verdwijnen. Een waterdichte hoeslaken is zeer geschikt voor kinderen en volwassenen die hier behoefte aan hebben. Het waterdichte hoeslaken legt u over het matras, hier overheen kunt u een normaal hoeslaken leggen. 

We hebben u antwoord gegeven op de vraag: wat is een molton? Mocht u ondanks ons antwoord toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor aanvullende informatie. 

Bekijk ons volledige assortiment aan moltons