Wollen dekbed

Als u op zoek bent naar een goed wollen dekbed bent u bij ons aan het goede adres! Echte Texeler wol, temperatuurregulerende kamelenwol of het luxueuze kasjmier. Bij Beds & Bedding vindt u het wollen dekbed dat het beste bij u past! Lees meer

Beds & Bedding Kasjmier All-Year dekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Kasjmier All-Year dekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 400 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf639,-
Beds & Bedding Kasjmier Lente-/herfst dekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Kasjmier Lente-/herfst dekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 225 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf499,-
Beds & Bedding Kasjmier Zomerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Kasjmier Zomerdekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 150 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf399,-

Wollen dekbed

Wol is een prachtig materiaal uit de natuur met eigenschappen die het uiterst geschikt maken om onder te slapen. Een wollen dekbed biedt dus veel voordelen, zoals:

  • Een uitstekende ventilatie
  • Een zelfreinigend vermogen
  • Wol is zeer vormvast
  • Lange levensduur
  • Duurzaamheid
  • Anti-huisstofmijt

Dankzij het grote absorptievermogen neemt wol vocht niet alleen gemakkelijk op, maar wordt het net zo makkelijk weer uitgeademd. Tijdens het absorptieproces wordt overtollige warmte afgestaan waardoor het wollen dekbed goed ventileert. De aanwezigheid van lanoline, wolvet, zorgt voor dit vochtregulerende vermogen. Echter zorgt lanoline er ook voor dat de wolvezel van nature zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend is. Door het goede slaapklimaat krijgt ook de huisstofmijt geen kans.

Vormvast

De enorme elasticiteit van de wolvezel zorgt voor een hoge vormvastheid. Als de vezels worden uitgerekt komen ze snel terug in de oorspronkelijke lengte en vorm. Deze veerkracht zorgt voor een goed herstellend vermogen en hierdoor gaat uw wollen dekbed ook nog eens langer mee! Sterker nog, wol heeft een levensduur van wel 80 jaar! Echter vanwege hygiënische redenen is het raadzaam om uw wollen dekbed ca. iedere tien jaar te vervangen.

Een wollen dekbed is duurzaam

Een lange levensduur is een van de factoren waarom wol een duurzaam materiaal is. Maar bij lange na niet de enige reden! Het is namelijk ook een vernieuwbare grondstof. Een schaap kan gedurende het leven namelijk meerdere malen geschoren worden. Bovendien is wol 100% recylebaar en verlaagt het het CO2 gehalte in de lucht. U verbeterd dus al slapend het klimaat!

Verschillende wolsoorten

Er zijn veel verschillende wolsoorten in de wereld. Kwalitatief kunnen deze veel van elkaar verschillen. Bij Beds & Bedding vindt u uiteraard alleen de beste en mooiste van deze wolsoorten. Zoals Texeler lams- of schapenwol, kamelenwol of zelfs kasjmier!

Texeler schapen- en lamswol

De Texelaar is een schapenras dat wereldwijd bekend staat om de superieure eigenschappen van zijn wol. Dit ras wordt inmiddels al meer dan 100 jaar gefokt op Texel en de wol wordt ook op het eiland verwerkt. De schapenwol heeft al een zeer fijne vezel, echter is de lamswol variant nog net iets comfortabeler. Het resultaat is dat een Texeler dekbed van 100% lamswol heerlijk licht is, goed om het lichaam valt en een behaaglijke warmte afgeeft.

Kamelenwol

De kamelenwol die wij gebruiken komt van de Aziatische kameel. Deze leeft in de hooggebergtes van Centraal Azië. De temperatuur in dit gebied kan van uur tot uur enorm verschillen. 's Nachts kan het wel 20 graden onder 0 zijn, terwijl gedurende de dag het warmer kan worden dan +40 °C! Om deze enorme dieren te helpen om de lichaamstemperatuur te reguleren beschikt kamelenwol dus over zeer speciale eigenschappen. Hiermee is het een ideaal vulmateriaal voor een wollen dekbed. Een Beds & Bedding wollen dekbed van kameelhaar is van een zeer hoogstaande kwaliteit. Dit komt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen gebruiken.  En niet de stugge haren uit de bovenste laag.

Kasjmier

Kasjmier is misschien wel de mooiste wolsoort. Deze wolvezel is afkomstig van een geitensoort die op een hoogte van ca. 3000 meter leeft in het Himalaya gebergte. In deze extreem koude omgeving wordt de kasjmiergeit goed beschermd door haar vacht. In een kasjmier wollen dekbed van Beds & Bedding worden alleen de pluizige en zéér fijne onderharen gebruikt. Deze worden met de hand gescheiden van de stugge bovenharen door deze uit te kammen.

Door de extreme fijnheid van de vezel heeft ons kasjmier dekbed de best mogelijke vocht- en temperatuurregulatie. Het voelt zelfs nog steeds droog aan als het voor 30% aan eigen gewicht aan vocht heeft opgenomen. De luxueuze tijk bestaat voor 80% uit micromodal en 20% katoen. Hierdoor wordt de vochtregulatie van het kasjmier dekbed nog verder verbeterd.

Uw wollen dekbed online kopen

U kunt uw nieuwe wollen dekbed met een gerust hart op onze website bestellen. Beds & Bedding is aangesloten bij zowel Webshop Keurmerk als de Centrale Branchevereniging Wonen.   Op onze website kunt u veilig betalen door middel van een groot scala aan betaalmogelijkheden. Zou u graag een kasjmier dekbed kopen, maar is deze iets aan de prijzige kant? Geen probleem! Via Capayable kunt u deze aanschaf in drie termijnen betalen. Na bestelling wordt uw wollen dekbed zo snel mogelijk thuisbezorgd door PostNL. Voor u het weet slaapt ook u heerlijk comfortabel onder uw eigen wollen dekbed!