Bamboe dekbed

Dankzij de verkoelende en vochtregulerende eigenschappen is een bamboe dekbed een ideaal zomerdekbed. De grassoort is ook nog eens duurzaam omdat het zeer snel groeit. Ontdek de voordelen van een bamboe dekbed nu bij Beds & Bedding! Lees meer

Geen producten gevonden...

Bamboe dekbed

Bamboeviscose in het bamboe dekbed is een natuurlijke vochtregulator. Lichaamsvocht wordt snel opgenomen en zodra het kan direct weer verdampt. Bacteriën en schimmels worden geweerd. Daarom slaapt u altijd heerlijk droog en koel, ook tijdens de warmste zomernachten. Het is dus een ideaal zomerdekbed.

Het bamboe dekbed gebruikt een duurzame grondstof

De grondstof van het bamboe dekbed is uiteraard de bamboevezel. Hier wordt via een ingewikkeld proces de viscose aan onttrokken. Waarna deze vezel tot een zachte draad gesponnen wordt die zeer voordelen heeft.

Deze grassoort heeft geen mest, pesticide of andere chemische middelen nodig om te groeien. Het is bovendien de snelstgroeiende plant ter wereld. Ook is het gras geheel afbreekbaar en absorbeert het in vergelijking tot bomen wel 5 keer beter de broeikasgassen, met name CO2. Tevens stoot de plant wel 35% meer zuurstof uit ten opzichte van bomen!

Ieder jaar worden er door de moederplant nieuwe stammen aangemaakt die binnen de kortste keren uitgroeien tot een volwassen hoogte. Herplanten is na het kappen vaak niet eens nodig, zó snel groeit het gras. Daarmee is het de ideale grondstof voor het milieuvriendelijke bamboe dekbed.

Een nog schonere toekomst voor het bamboe dekbed

Deze textielsoort wordt vaak met een kritische blik bekeken vanwege de chemische procédés waarmee de viscose aan de bamboevezel onttrokken wordt. Echter zijn deze processen tegenwoordig steeds schoner aan het worden.

Zeker leveranciers zoals Kauffmann en Auping letten er scherp op dat de vezel op een correcte manier gemaakt wordt. Netto is de milieuschade van bamboegebruik nu al lager dan van katoen, en dat wordt in de toekomst alleen nog maar beter! Zeker nu langzamerhand het viscoseproces wordt vervangen voor lyocell. Iets dat we nu al kennen van Tencel®.

Online uw bamboe dekbed kopen

Een nieuw bamboe dekbed online kopen is eenvoudig bij Beds & Bedding. Wij helpen u graag met een goed advies en daarom bieden wij u ook voldoende contact mogelijkheden. Bijvoorbeeld via de telefoon, chat of e-mail. Ook de betaalmogelijkheden zijn legio, natuurlijk kunt u via iDeal, CreditCard of Paypal betalen. Maar we bieden ook twee achteraf betaalmogelijkheden aan en zelfs een mogelijkheid om uw aankoop in termijnen te betalen!

Uw aankoop wordt snel en gratis thuisbezorgd, en uiteraard geldt bij ons een 14 dagen herroepingstermijn. Kortom, uw bamboe dekbed koopt u natuurlijk bij Beds & Bedding!