DEKBED

Een dekbed kopen doet u om nog beter te slapen. Het juiste slaapklimaat is een belangrijke factor in de kwaliteit van de slaap. Een goed dekbed kopen helpt u dus om dieper te slapen en beter uit te rusten.  Lees meer

Beds & Bedding
Princess Winterdekbed
✓ 90% Ganzendons
✓ 600 CUIN | 235 gr/m2
✓ Warmtegarantie
vanaf309,-
Tempur
Classic All-Year dekbed
✓ 70% Temprakon eendendons
✓ 240 g/m2
✓ Anti-bacterieel
vanaf249,-
Kauffmann
Bavaria Zomerdekbed
✓ 100% Ganzendons
✓ 750 CUIN | 75 gr/m2
✓ Anti-huisstofmijt
vanaf249,-
Kauffmann
Bavaria All-Year dekbed
✓ 100% Ganzendons
✓ 750 CUIN | 230 gr/m2
✓ Anti-huisstofmijt
vanaf399,-
Beds & Bedding
Kasjmier Lente-/herfst dekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 225 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf499,-
Beds & Bedding
Tiroler Winterdekbed
✓ 65% Eendendons
✓ 714 gr/m2
✓ Superwarm!
vanaf399,-
Beds & Bedding
Katoenen Zomerdekbed
✓ 100% Katoen
✓ 200 gr/m2
✓ 100% Katoen tijk
vanaf59,-
Beds & Bedding
Classic All-Year Dekbed
✓ 65% Eendendons
✓ 255 gr/m2
✓ Warmtegarantie
vanaf159,-
Auping
Comfort Natuur Zomerdekbed
✓ 90% Eendendons
✓ 110 gr/m2
✓ Anti-huisstofmijt
vanaf149,-
Kauffmann
Elegance 700 Lente-/Herfst dekbed
✓ 100% Ganzendons
✓ 700 CUIN | 160 gr/m2
✓ Anti-huisstofmijt
vanaf339,-

DEKBED

Wij vinden het belangrijk om alleen producten van zeer hoge kwaliteit aan te bieden. Deze bieden namelijk meer comfort, een langere levensduur en in het geval van een donzen dekbed ook de zekerheid dat er geen dons afkomstig van levende pluk wordt gebruikt. Alle Beds & Bedding producten zijn namelijk DownPass gecertificeerd, terwijl Kauffmann en Auping zich houden aan de Responsible Down Standard.

Dankzij onze handige filters en de indeling van onze webwinkel helpen we u snel op weg om het juiste dekbed te vinden. Maar we helpen u natuurlijk graag met het uitzoeken van een goed dekbed. Daarom kunt u ons bellen, met ons chatten of misschien nog wel het leukste... U bent meer dan welkom in een van onze twee winkels! Daar kunt u onze gehele collectie zelf zien en voelen. Samen met onze deskundige adviseurs ontdekt u al snel welk dekbed het meest voor u geschikt is.

Een comfortabel dekbed

Het juiste slaapklimaat is cruciaal voor een goede nachtrust. Tijdens de nacht koelt het lichaam namelijk af, om tijdens het ontwaken weer wat op te warmen. Als het te warm of te koud is in de slaapkamer kan uw slaapcomfort hier onder lijden. Het ideale dekbed houdt u dus behaaglijk warm, zonder dat u een klam gevoel krijgt. Tegelijkertijd moeten er hoge eisen aan de ventilatie gesteld worden. Want overtollige warmte moet snel en effectief afgevoerd worden om overmatig transpireren zo veel mogelijk tegen te gaan. Omdat iedereen andere eisen stelt verkopen wij dekbedden van verschillende soorten vulmateriaal en warmteklassen.

4 Seizoenen dekbed

Een zeer populaire variant is het zogeheten 4-seizoenen dekbed. Feitelijk bestaat deze uit twee verschillende delen in diverse warmteklassen. Een dergelijke oplossing wordt veel gebruikt in Nederland, omdat ons klimaat van seizoen tot seizoen erg kan verschillen. Onze zomers worden steeds warmer terwijl de winters erg guur kunnen zijn.

In de zomer slaapt u onder het dunste deel, het zomerdekbed. Tijdens de lente en de herfst slaapt u onder de dikkere helft. Dit is dan wat we noemen een warmteklasse drie. En als het in de winter echt koud wordt kunt u deze twee delen aan elkaar bevestigen door middel van een knoop- of ritssluiting. Dit gecombineerde 4-seizoenen dekbed is dan zo warm als een echt winterdekbed.

Verschillende vulmaterialen worden gebruikt om een 4-seizoenen dekbed te maken. Wol en dons worden het meest gebruikt. Maar wij hebben ook een ruime collectie aan synthetische modellen.

Donzen dekbed

Als ultiem comfort het doel is, dan is er geen beter vulmateriaal dan dons. Een donzen dekbed biedt een luchtig en goed ventilerende slaapervaring. De donspluisjes isoleren namelijk zo goed, dat er maar weinig nodig van zijn om een behaaglijke warmte te bereiken.

Door het lage vulgewicht en de soepelheid van het materiaal vormt het zich perfect om het lichaam heen. Doordat een donzen dekbed goed aansluit op het lichaam is er weinig overtollige lucht aanwezig die opgewarmd hoeft te worden. U wordt dus lekker snel warm. Maar door het luchtige effect van dons wordt overtollige warmte en vocht snel afgevoerd. Dons is dus zeer thermo- en vochtregulerend.

Ook als u last heeft van huisstofmijtallergie kunt u heerlijk slapen onder een donzen dekbed. Alle producten van Beds & Bedding, Kauffmann en Auping zijn namelijk NOMITE gecertificeerd. Wij hebben uitsluitend producten opgenomen in onze dons collectie die voldoen aan diervriendelijke keurmerken, waarvan DownPass de strengste is.

Er zijn veel kwaliteitsverschillen als het aankomt op dons. In het kort kunnen we stellen dat hoe hoger de kwaliteit is, des te minder is er van nodig om een dekbed te vullen tot een bepaalde warmteklasse. Een donzen dekbed van hogere kwaliteit is dus lichter, soepeler en daarmee comfortabeler.

Wollen dekbed

Wol is ook een zeer geschikt vulmateriaal. Evenals dons zijn er veel kwaliteitsverschillen. Afhankelijk van de fijnheid van de wolvezel wordt het isolatievermogen sterk beïnvloed. Er zijn verschillende soorten wol, waarvan Texeler misschien wel de bekendste is. Maar kamelenwol en kasjmier beschikken over nóg fijnere vezels.

Een wollen dekbed heeft vele voordelen. Het houdt de lucht goed vast, hierdoor heeft het een uitstekende isolatie. Ook neemt een vulling van wol vocht op en wasemt het daarna weer uit. Dit materiaal beschikt dus over een zeer goede vochtregulatie. Een wollen dekbed blijft altijd droog, ook wanneer u last heeft van nachtelijk zweten.

Verschillende warmteklassen

Omdat het Nederlandse klimaat enorm verschilt van maand tot maand is het mogelijk om uw dekbed aan te schaffen in verschillende warmteklassen. Maar het kan ook al nuttig zijn om een lichter gevuld model te nemen als u bijvoorbeeld een heel goed geïsoleerde woning heeft. Wij hebben standaard vier verschillende warmteklassen:

  • Warmteklasse 1- Speciaal voor de winter of echte koukleumen.
  • Warmteklasse 2- Gemiddelde warmteafgifte. Als u het snel warm heeft, kan deze variant al te warm zijn.
  • Warmteklasse 3- Geschikt voor als u het snel warm heeft, of de lente en/of herfst.
  • Warmteklasse 4- Een echt zomerdekbed. Bamboe en Linnen zijn hierbij uitstek geschikt voor.

Op verzoek kunnen we ook een warmteklasse op maat laten maken. Bijvoorbeeld een superwarm winterplus variant. Of juist een extreem licht gevuld model voor als u het echt héél snel warm heeft.

Online uw dekbed kopen

Een dekbed kopen doet u natuurlijk bij Beds & Bedding. Dankzij onze ruime keuze en zelfs maatwerk mogelijkheden kunnen wij u altijd helpen aan het perfecte model voor uw situatie. Ongeacht of u last van allergieën heeft, speciale wensen of gewoon het beste van het beste wil.

Wij helpen u graag met een goed advies en daarom bieden wij u ook voldoende contact mogelijkheden. Bijvoorbeeld via de telefoon, chat of e-mail. Ook de betaalmogelijkheden zijn legio, natuurlijk kunt u via iDeal, CreditCard of Paypal betalen. Maar we bieden ook twee achteraf betaalmogelijkheden aan en zelfs een mogelijkheid om uw aankoop in termijnen te betalen!

Uw aankoop wordt snel en gratis thuisbezorgd, en uiteraard geldt bij ons een 14 dagen herroepingstermijn. Kortom, uw nieuwe dekbed koopt u natuurlijk bij Beds & Bedding!