Diervriendelijk dons

Diervriendelijk dons is belangrijk voor Beds & Bedding. Een donzen dekbed is een prachtig product, maar dan graag zonder dierenleed! Daarom letten wij er scherp op dat onze leveranciers aan de strengste keurmerken voor diervriendelijk dons voldoen. Lees meer

Beds & Bedding 90% Eendendons dekbed Victoria
INF% korting
Beds & Bedding
90% Eendendons dekbed Victoria
✓ 90% Eendendons
✓ Licht
✓ Warmtegarantie
vanaf149,-
Beds & Bedding 90% Ganzendons dekbed Elizabeth
INF% korting
Beds & Bedding
90% Ganzendons dekbed Elizabeth
✓ 90% Ganzendons
✓ Zeer licht
✓ Warmtegarantie
vanaf219,-
Beds & Bedding 100% Ganzendons dekbed Cleopatra
INF% korting
Beds & Bedding
100% Ganzendons dekbed Cleopatra
✓ 100% Ganzendons
✓ Ultralicht
✓ Warmtegarantie
vanaf459,-
Beds & Bedding 100% Siberisch ganzendons dekbed Isabella
INF% korting
Beds & Bedding
100% Siberisch ganzendons dekbed Isabella
✓ 100% Ganzendons
✓ Superlicht
✓ Warmtegarantie
vanaf349,-
MAATWERK
Beds & Bedding Princess Partnerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Princess Partnerdekbed
✓ 90% Ganzendons
✓ Warmte naar keuze
✓ Warmtegarantie
vanaf589,-

Diervriendelijk dons

Slapen onder een donzen dekbed is ultiem comfortabel. Maar om dit mogelijk te maken moeten er helaas ganzen geplukt worden. Daarom stellen wij als eis dat onze leveranciers aan de strikte eisen voor diervriendelijk dons keurmerken moeten voldoen. Ook al moeten er voor de consumptie nog steeds ganzen geslacht worden, levende pluk wordt onder geen beding toegestaan!

Ook maken wij gebruik van twee bijzondere donsvullingen. Zoals authentieke Oostenrijkse weidegans en het exclusieve eiderdons. Eiderdons is als enige donsvulling 100% diervriendelijk, er hoeven zelfs geen eenden voor geslacht te worden!

Diervriendelijk dons keurmerken

Er zijn diverse keurmerken waar u op kunt letten. DownPass en de Responsible Down Standard zijn hierin de belangrijkste. Als deze toegekend worden kunt er vanop aan dat uw dekbed géén vulling afkomstig van levende pluk bevat. Ook wordt er op toegezien dat deze mooie dieren een goed bestaan hebben.

Downpass

Downpass is een zeer strenge standaard. Zo mogen er alleen dons en veren gewonnen worden van voor consumptie geslachte dieren. Maar als deze vogels voor bijvoorbeeld Foie Gras zijn gehouden dan wordt dit keurmerk niet toegekend.  Omdat de productie van foie gras zeer dieronvriendelijk is. De gehele leverketen wordt in kaart gebracht waardoor we zendingen tot een specifieke boerderij kunnen herleiden. Om hiervoor in aanmerking te komen mogen alleen Europese boerderijen gebruikt worden. Alle Beds & Bedding dekbedden zijn Downpass gecertificeerd.

Responsible Down Standard

De RDS is vergelijkbaar met Downpass, maar strekt zich wereldwijd uit. Een humane behandeling van de dieren staat altijd voorop. Een track & trace systeem, certificaties en steekproeven maken deel uit van de manier waarop de RDS wordt nageleefd. Dekbedden van Auping en Kauffmann voldoen aan de Responsbible Down Standard.

Oostenrijkse weidegans dekbed

Op 11 november is het ieder jaar Martinifest in de Alpenlanden. Met name in Oostenrijk wordt dit gevierd met het op tafel zetten van een echte Oostenrijkse weidegans. Deze delicatesse wordt met zeer veel respect behandeld. Zoals de naam al weggeeft mag deze gans buiten leven en grazen op de uitstrekte Oostenrijkse alpenweides tot het tijd is voor de slacht. De hiervan afkomstige diervriendelijke dons is ook nog eens buitengewoon goed van kwaliteit! Heerlijk slapen doet u dus onder het Kauffmann Oostenrijkse weidegans dekbed.

Eiderdons

Echt IJslands eiderdons is het meest diervriendelijke dons wat te verkrijgen valt. Deze donssoort wordt na afloop van het broedseizoen, als de kuikens het nest hebben verlaten, met de hand geplukt uit de nestjes van de eidereend.

Tijdens het broeden vullen deze eenden hun nestjes namelijk met plukjes dons van hun borst. Om de eieren en kuikens goed te beschermen tegen het gure IJslandse weer. Als deze prachtige watervogels het nest hebben verlaten mogen gecertificeerde boeren deze nestjes plukken. Deze donssoort is dus zeer schaars. Hierdoor is een Eiderdons dekbed een prijzige optie. Maar wel 100% diervriendelijk en van absolute topkwaliteit. Want de vulkracht is extreem hoog.

Diervriendelijk dons bij Beds & Bedding kopen

Uw nieuwe dekbed of kussen van diervriendelijk dons kopen doet u natuurlijk bij Beds & Bedding! Dankzij onze ruime keuze en zelfs maatwerk mogelijkheden kunnen wij u altijd helpen aan het perfecte model voor uw situatie. Ongeacht of u last van allergieën heeft, speciale wensen of gewoon het beste van het beste wil.

Wij helpen u graag met een goed advies en daarom bieden wij u ook voldoende contact mogelijkheden. Bijvoorbeeld via de telefoon, chat of e-mail. Ook de betaalmogelijkheden zijn legio, natuurlijk kunt u via iDeal, CreditCard of Paypal betalen. Maar we bieden ook twee achteraf betaalmogelijkheden aan en zelfs een mogelijkheid om uw aankoop in termijnen te betalen!

Uw aankoop wordt snel en gratis thuisbezorgd, en uiteraard geldt bij ons een 14 dagen herroepingstermijn. Kortom, uw diervriendelijk dons dekbed kan alleen maar van Beds & Bedding komen!