Donzen dekbed

Een donzen dekbed biedt het hoogste comfort. Dankzij de vulling is een donzen dekbed licht, soepel, behaaglijk warm en goed ventilerend. Bij ons vindt u eendendons, ganzendons en zelfs het exclusieve eiderdons. Wij voeren alleen de beste merken. Lees meer

Beds & Bedding 90% Eendendons dekbed Victoria
INF% korting
Beds & Bedding
90% Eendendons dekbed Victoria
✓ 90% Eendendons
✓ Licht
✓ Warmtegarantie
vanaf149,-
Beds & Bedding 90% Ganzendons dekbed Elizabeth
INF% korting
Beds & Bedding
90% Ganzendons dekbed Elizabeth
✓ 90% Ganzendons
✓ Zeer licht
✓ Warmtegarantie
vanaf219,-
Beds & Bedding 100% Siberisch ganzendons dekbed Isabella
INF% korting
Beds & Bedding
100% Siberisch ganzendons dekbed Isabella
✓ 100% Ganzendons
✓ Superlicht
✓ Warmtegarantie
vanaf349,-
Beds & Bedding 100% Ganzendons dekbed Cleopatra
INF% korting
Beds & Bedding
100% Ganzendons dekbed Cleopatra
✓ 100% Ganzendons
✓ Ultralicht
✓ Warmtegarantie
vanaf459,-
Caresse Platinum Polar 4-Seizoenen Dekbed
INF% korting
Caresse
Platinum Polar 4-Seizoenen Dekbed
✓ 90% Eendendons
✓ 120 gr/m2 + 340 gr/m2
✓ 2-delig
vanaf349,95
Caresse Platinum Polar All-Year Dekbed
INF% korting
Caresse
Platinum Polar All-Year Dekbed
✓ 90% Eendendons
✓ 330 gram/m2
✓ Katoensatijn tijk
vanaf259,95
Beds & Bedding Tiroler Winterdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Tiroler Winterdekbed
✓ 65% Eendendons
✓ 714 gr/m2
✓ Superwarm!
vanaf399,-
MAATWERK
Beds & Bedding Princess Partnerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Princess Partnerdekbed
✓ 90% Ganzendons
✓ Warmte naar keuze
✓ Warmtegarantie
vanaf589,-

Donzen dekbed

Een goed slaapklimaat is belangrijk voor de nachtrust. Ons lichaam gaat namelijk bepaalde perioden door van afkoelen en weer opwarmen. Een donzen dekbed is een cadeau van de natuur. Op het gebied van slaapcomfort komt geen ander materiaal in de buurt van de diverse donssoorten.

Voordelen van een donzen dekbed

Dons is een pluisje dat veel lucht vast houdt. Deze simpele eigenschap zorgt voor ongekend veel voordelen. De belangrijkste zetten wij hier voor u op een rijtje:

  • Zeer hoog comfort
  • Behaaglijke warmte (wordt niet klam)
  • Goede ventilatie
  • Uitstekende vochtregulatie

Omdat dons zeer goed isoleert, is er maar weinig van nodig om een bepaalde warmteklasse te bereiken. Een donsdek is dus licht gevuld, waardoor het fijn aanvoelt én het soepel met uw lichaam meebeweegt.

Vanwege de soepelheid, sluit het ook nauw aan om uw lichaam. Wat een donzen dekbed eigenlijk doet is uw lichaam beschermen tegen de koude lucht. Uw eigen lichaam warmt vervolgens de ruimte tussen u en het dekbed op. Dus hoe dichter het aansluit, des te minder warmte hoeft uw lichaam af te geven. Daarom wordt het al snel behaaglijk warm.

Er zijn verschillende soorten warmte. Zo kan het ook klam aanvoelen. Dit is het geval als het snel warm wordt, maar dan zonder goede ventilatie. Een donzen dekbed beschikt over een uitstekende ventilerend vermogen. Dus het blijft altijd behaaglijk, omdat overtollige hitte snel en effectief wordt afgevoerd.

Vochtregulatie is ook een erg sterk punt van dons. Transpiratievocht wordt snel opgenomen en snel weer verwerkt. Hierdoor blijft het slaapklimaat droog en fris. Ook is het een van de redenen waarom een donzen dekbed een anti-allergische werking heeft.

Beste donzen dekbed

Dons is in veel verschillende kwaliteiten leverbaar. Daarom lopen de prijzen ook enorm uiteen. Bij Beds & Bedding houden we van topkwaliteit. Alles wat wij verkopen wordt onderworpen aan strenge tests en moet aan veel voorwaarden voldoen.

Wij maken alleen gebruik van leveranciers die volgroeide dons gebruiken. Deze hebben namelijk een hogere vulkracht. En wij letten sterk op dierenwelzijn. Daarom vind u bij ons geen merken zonder keurmerk. Beds & Bedding producten hebben het extreem strenge DownPass keurmerk, terwijl zowel Auping als Kauffmann gebruik maken van de RDS-standaard.

Als u op zoek bent naar het beste donzen dekbed, bent u bij ons aan het goede adres.

Ganzendons

Over het algemeen houdt een vlokje ganzendons meer lucht vast dan eendendons. Daarmee isoleert het dus beter. Veel ganzen leven ook in een kouder klimaat, ze moeten dus goed tegen de elementen beschermd worden.

Het is dus bij uitstek een perfect materiaal om een fijn donzen dekbed mee te vullen. Wij hebben alleen 90% en 100% volgroeide ganzendons in het assortiment van de betere fabrikanten. Zoals ons eigen merkwaar we erg trots op zijn. Maar ook van Auping en Kauffmann.

Eendendons

Een goede kwaliteit eendendons is te prefereren boven een slechte kwaliteit ganzendons. Dit kunt u gemakkelijk herkennen aan het vulgewicht. Als een eendendons minder weegt dan een ganzendons dekbed van dezelfde afmeting en warmteklasse dient u altijd voor het eendendons dekbed te kiezen.

Eiderdons

Eiderdons is het beste van het beste. Deze donssoort komt van de Eidereend. Deze eend leeft aan de IJslandse kust in een koud en guur klimaat. Tijdens het broedseizoen plukken de eenden zelf de warme dons van de borststreek, om hun nestjes mee te vullen en de eieren te beschermen. Nadat de laatste eendjes het nest hebben verlaten mogen gecertificeerde boeren het eiderdons verzamelen uit de verlaten nestjes. Per jaar wordt er maar zo weinig verzameld, dat er meer nieuwe auto's bij Rolls Royce gemaakt worden dan eiderdons dekbedden.

Diervriendelijk donzen dekbed

Eiderdons is het enige donzen dekbed dat volledig diervriendelijk is. Immers, de dieren hebben niet eens door dat de dons door de mens wordt verzameld en gebruikt. Dat mag pas nadat alle eendjes de nesten hebben verlaten.

Toch gebruiken we ook diervriendelijk dons van eenden en ganzen. Zo is het Oostenrijkse Weidegans dekbed van Kauffmann hier een goed voorbeeld van. Deze ganzen mogen vrij rondlopen, tot het moment komt dat ze verwerkt worden voor de vlees en dons industrie.

Wij letten er scherp op dat ieder donzen dekbed in onze collectie voldoet aan keurmerken. Zoals bijvoorbeeld DownPass en RDS. Wij gebruiken daarom ook geen Chinese dons. Wij zijn fel tegen levende pluk en dwangvoederen.

Deze keurmerken voeren periodieke controles uit bij alle partijen uit de productieketen. Zowel aangekondigd als onaangekondigd. Bij boeren en donsverwerkers. Dankzij moderne technologie kunnen onze fabrikanten een bepaalde partij dons zelfs herleiden tot een specifieke boerderij. Deze eisen worden steeds een beetje strenger. Immers, dons komt van levende wezens. En wij hebben dus de plicht om goed voor deze vogels te zorgen.

Donzen dekbed aanbieding

Een donzen dekbed kan erg kostbaar zijn. Daarom hebben wij van tijd tot tijd ook aanbiedingen. Zo verkopen wij af en toe onze demo modellen uit. Hier heeft nog nooit iemand onder geslapen, maar ze zijn gebruikt in onze winkels om te laten zien aan onze klanten. Hou onze webwinkel dus goed in de gaten! Want dan kunt u heerlijk slapen voor een zacht prijsje.

Uw donzen dekbed online kopen

Wij hebben een uitgebreide collectie in alle soorten en maten. Van een zomerdekbed tot een extra warm winterdekbed. Veel modellen hebben wij ook gewoon op voorraad. Als u online besteld heeft u uw nieuwe donzen dekbed dus snel in huis. U bent van harte welkom in onze winkels om deze te bekijken en een persoonlijk advies te krijgen. Maar wij helpen u natuurlijk ook graag via de chat, telefoon of per e-mail. 

Ook voorzien wij in vele veilige betaalmogelijkheden. Zoals iDeal, Paypal en accepteren wij alle CreditCards. U kunt ook op twee manieren achteraf betalen. Via Afterpay en MultiSafePay betaal na ontvangst. Als u een kostbaar donzen dekbed wil kopen zoals Supreme of een Eiderdons dekbed is het ook mogelijk om in drie termijnen te betalen via Capayable.

Uw donzen dekbed wordt altijd snel gratis thuisgestuurd. Dus wacht niet langer en bestel nu online! Voor u het weet slaapt ook u heerlijk onder een echt donzen dekbed van topkwaliteit.