DEKBED

Beds & Bedding is dé dekbed expert van Nederland. Bij ons vindt u alleen producten van de hoogste kwaliteit. Dankzij de vele mogelijkheden die wij hebben kunnen we voor iedereen een passend dekbed vinden. Zo nodig maken we het volledig op maat! Lees meer

Beds & Bedding 90% Eendendons dekbed Victoria
INF% korting
Beds & Bedding
90% Eendendons dekbed Victoria
✓ 90% Eendendons
✓ Licht
✓ Warmtegarantie
vanaf149,-
Beds & Bedding 90% Ganzendons dekbed Elizabeth
INF% korting
Beds & Bedding
90% Ganzendons dekbed Elizabeth
✓ 90% Ganzendons
✓ Zeer licht
✓ Warmtegarantie
vanaf219,-
Beds & Bedding 100% Siberisch ganzendons dekbed Isabella
INF% korting
Beds & Bedding
100% Siberisch ganzendons dekbed Isabella
✓ 100% Ganzendons
✓ Superlicht
✓ Warmtegarantie
vanaf349,-
Beds & Bedding 100% Ganzendons dekbed Cleopatra
INF% korting
Beds & Bedding
100% Ganzendons dekbed Cleopatra
✓ 100% Ganzendons
✓ Ultralicht
✓ Warmtegarantie
vanaf459,-
Caresse Platinum Polar 4-Seizoenen Dekbed
INF% korting
Caresse
Platinum Polar 4-Seizoenen Dekbed
✓ 90% Eendendons
✓ 120 gr/m2 + 340 gr/m2
✓ 2-delig
vanaf349,95
Caresse Platinum Polar All-Year Dekbed
INF% korting
Caresse
Platinum Polar All-Year Dekbed
✓ 90% Eendendons
✓ 330 gram/m2
✓ Katoensatijn tijk
vanaf259,95
MAATWERK
Beds & Bedding Princess Partnerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Princess Partnerdekbed
✓ 90% Ganzendons
✓ Warmte naar keuze
✓ Warmtegarantie
vanaf589,-
Beds & Bedding Linnen Zomerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Linnen Zomerdekbed
✓ 70% Linnen
✓ 30% Tencel
✓ 175 gr/m2
vanaf159,-
Beds & Bedding Katoenen Zomerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Katoenen Zomerdekbed
✓ 100% Katoen
✓ 200 gr/m2
✓ 100% Katoen tijk
vanaf79,-
Beds & Bedding Tiroler Winterdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Tiroler Winterdekbed
✓ 65% Eendendons
✓ 714 gr/m2
✓ Superwarm!
vanaf399,-
Beds & Bedding Kasjmier Zomerdekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Kasjmier Zomerdekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 150 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf399,-
Beds & Bedding Kasjmier All-Year dekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Kasjmier All-Year dekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 400 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf639,-
Beds & Bedding Kasjmier Lente-/herfst dekbed
INF% korting
Beds & Bedding
Kasjmier Lente-/herfst dekbed
✓ 100% Kasjmier
✓ 225 gr/m2
✓ Micromodal tijk
vanaf499,-
Caresse Memogelle-Fiber All-Year Dekbed
INF% korting
Caresse
Memogelle-Fiber All-Year Dekbed
✓ Gelvezel vulling
✓ 500 gr/m2
✓ Anti-allergisch
vanaf109,95
Caresse Memogelle-Fiber 4-Seizoenen Dekbed
INF% korting
Caresse
Memogelle-Fiber 4-Seizoenen Dekbed
✓ Gelvezel vulling
✓ 250 gr/m2 + 350gr/m2
✓ 2-delig
✓ Anti-allergisch
vanaf169,95

DEKBED

Wij vinden het belangrijk om alleen producten van zeer hoge kwaliteit aan te bieden. Deze bieden namelijk meer comfort, een langere levensduur en in het geval van een donzen dekbed ook de zekerheid dat er geen dons afkomstig van levende pluk wordt gebruikt. Alle Beds & Bedding producten zijn namelijk DownPass gecertificeerd, terwijl Kauffmann en Auping zich houden aan de Responsible Down Standard.

Dankzij onze handige filters en de indeling van onze webwinkel helpen we u snel op weg om het juiste dekbed te vinden. Maar we geven u natuurlijk graag een goed advies bij het uitzoeken van een goed dekbed. Bel, e-mail, maak gebruik van de chat of kom gewoon eens langs! U bent meer dan welkom in een van onze twee winkels! Daar kunt u onze gehele collectie zelf zien en voelen. Samen met onze deskundige adviseurs ontdekt u al snel welk dekbed het meest voor u geschikt is.

Een comfortabel slaapklimaat

Het juiste slaapklimaat is cruciaal voor een goede nachtrust. Het wordt namelijk donkerder en koeler als de zon ondergaat. Dit is een teken voor het lichaam in slaap te vallen. Bij zonsopkomst wordt het lichter en warmer. Hét moment om op te staan. Uw dekbed moet dit kunnen toestaan. Een verkeerd slaapklimaat kan er namelijk voor zorgen dat het moeilijker wordt in slaap te vallen. Uw slaapcomfort neemt sterk af als het te warm of te koud is in de slaapkamer. Het ideale dekbed houdt u dus behaaglijk warm, zonder dat u een klam gevoel krijgt. Tegelijkertijd moeten er hoge eisen aan de ventilatie gesteld worden. Want overtollige warmte moet snel en effectief afgevoerd worden om overmatig transpireren zo veel mogelijk tegen te gaan. Omdat iedereen andere eisen stelt verkopen wij dekbedden van verschillende soorten vulmateriaal en warmteklassen.

4 Seizoenen dekbed

Het 4-seizoenen dekbed is erg populair. Dit zijn eigenlijk twee delen in verschillende warmteklassen. Deze oplossing wordt veel gebruikt in Nederland. Dit komt omdat ons klimaat van seizoen tot seizoen erg kan verschillen. Onze zomers worden steeds warmer terwijl de winters erg koud zijn. In de zomer slaapt u onder het dunste deel, het zomerdekbed. Tijdens de lente en de herfst slaapt u onder de dikkere helft. Dit is dan wat we noemen een warmteklasse drie. En als het in de winter echt koud wordt kunt u deze twee delen aan elkaar bevestigen door middel van een knoop- of ritssluiting. Dit gecombineerde 4-seizoenen dekbed is dan zo warm als een echt winterdekbed.

Verschillende vulmaterialen worden gebruikt om een 4-seizoenen dekbed te maken. Wol en dons worden het meest gebruikt. Maar wij hebben ook een ruime collectie aan synthetische modellen.

Donzen dekbed

Als ultiem comfort het doel is, dan is er geen beter vulmateriaal dan dons. Een dons dekbed biedt een luchtig en goed ventilerende slaapervaring. De donspluisjes isoleren namelijk zo goed, dat er maar weinig nodig van zijn om een behaaglijke warmte te bereiken. Het lage vulgewicht en de soepelheid van het vulmateriaal zorgt ervoor dat uw dekbed zich perfect om het lichaam heen vormt.  Een met dons gevuld dekbed sluit goed aan op het lichaam. Er is dus weinig overtollige lucht aanwezig die opgewarmd hoeft te worden. U wordt hierdoor lekker snel warm. Overtollige warmte en vocht wordt snel afgevoerd dankzij de goede ventilatie. Dons is dus zeer thermo- en vochtregulerend.

Ook als u last heeft van huisstofmijtallergie kunt u heerlijk slapen onder een donzen dekbed. Alle producten van Beds & Bedding, Kauffmann en Auping zijn namelijk NOMITE gecertificeerd. Wij hebben uitsluitend producten opgenomen in onze dons collectie die voldoen aan diervriendelijke keurmerken, waarvan DownPass de strengste is.

Er zijn veel kwaliteitsverschillen als het aankomt op dons. In het kort kunnen we stellen dat hoe hoger de kwaliteit is, des te minder is er van nodig om een dekbed te vullen tot een bepaalde warmteklasse. Een donzen dekbed van hogere kwaliteit is dus lichter, soepeler en daarmee comfortabeler.

Wol, kameelhaar en kasjmier

Wol is ook een zeer geschikt vulmateriaal. Evenals dons zijn er veel kwaliteitsverschillen. Afhankelijk van de fijnheid van de wolvezel wordt het isolatievermogen sterk beïnvloed. Er zijn verschillende soorten wol, waarvan Texeler misschien wel de bekendste is. Maar kamelenwol en kasjmier beschikken over nóg fijnere vezels.

Een wollen dekbed heeft vele voordelen. Het houdt de lucht goed vast, hierdoor heeft het een uitstekende isolatie. Ook neemt een vulling van wol vocht op en wasemt het daarna weer uit. Dit materiaal beschikt dus over een zeer goede vochtregulatie. Een wollen dekbed blijft altijd droog, ook wanneer u last heeft van nachtelijk zweten.

Verschillende warmteklassen

Omdat het Nederlandse klimaat enorm verschilt van maand tot maand is het mogelijk om uw dekbed aan te schaffen in verschillende warmteklassen. Maar het kan ook al nuttig zijn om een lichter gevuld model te nemen als u bijvoorbeeld een heel goed geïsoleerde woning heeft. Wij hebben standaard vier verschillende warmteklassen:

  • Warmteklasse 1- Speciaal voor de winter of echte koukleumen.
  • Warmteklasse 2- Gemiddelde warmteafgifte. Als u het snel warm heeft, kan deze variant al te warm zijn.
  • Warmteklasse 3- Geschikt voor als u het snel warm heeft, of de lente en/of herfst.
  • Warmteklasse 4- Een echt zomerdekbed. Bamboe en Linnen zijn hierbij uitstek geschikt voor.

Op verzoek kunnen we ook een warmteklasse op maat laten maken. Bijvoorbeeld een superwarm winterplus variant. Of juist een extreem licht gevuld model voor als u het echt héél snel warm heeft.

Online uw dekbed kopen

U koopt uw dekbed natuurlijk bij Beds & Bedding. Online, of in een van onze winkels. Dankzij onze ruime keuze en zelfs maatwerk mogelijkheden kunnen wij u altijd helpen aan het perfecte model voor uw situatie. Ongeacht of u last van allergieën heeft, speciale wensen of gewoon het beste van het beste wil.

Wij helpen u graag met een goed advies en daarom bieden wij u ook voldoende contact mogelijkheden. Bijvoorbeeld via de telefoon, chat of e-mail. Ook de betaalmogelijkheden zijn legio, natuurlijk kunt u via iDeal, CreditCard of Paypal betalen. Maar we bieden ook twee achteraf betaalmogelijkheden aan en zelfs een mogelijkheid om uw aankoop in termijnen te betalen!

Uw aankoop wordt snel en gratis thuisbezorgd, en uiteraard geldt bij ons een 14 dagen herroepingstermijn. Kortom, uw nieuwe dekbed koopt u natuurlijk bij Beds & Bedding!