Mérens

Geen producten gevonden...

Mérens

Het was eeuwenlang de normaalste zaak van de wereld: slapen op een bed gemaakt van natuurlijke materialen. Totdat de beddenindustrie kunststof alternatieven ontdekte zoals synthetische latex en schuim. Gelukkig is het oude ambacht van beddenmaker niet verloren gegaan. Want wat zou nou beter zijn voor een gezonde nachtrust: een fabrieksproduct van kunststof of een handgemaakt matras van zuivere schapenwol, paardenhaar, hennep en biologische katoen? Wij zijn overtuigd van het laatste. Daarom vindt u bij ons de prachtige Mérens boxsprings.

Deze boxspringcombinaties en (topdek)matrassen worden met zorg gemaakt volgens de laatste inzichten en met natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Ieder slaapsysteem is een stukje ambachtelijk handwerk dat de basis legt voor een optimale nachtrust. U weet zich ondersteund door de beste, duurzame materialen. Stoffen die nauwelijks aan slijtage onderhevig zijn en van nature goed isoleren en ventileren. Dat zorgt elk seizoen voor maximaal comfort en een heerlijke slaapbeleving.

Mérens boxsprings worden gemaakt van natuurlijke materialen

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat het gebruik van op grote schaal gefabriceerde producten te ver is doorgeschoten. Consumenten kiezen meer en meer voor voedsel dat met zorg is bereid uit eerlijke ingrediënten, voor kleding die gemaakt is met milieuvriendelijke stoffen en voor meubels die ambachtelijk zijn vervaardigd uit duurzame materialen. Mérens boxsprings passen naadloos is dat rijtje. Een Nederlands kwaliteitsproduct dat op maat wordt gemaakt met de grootst mogelijke zorg uit 100% natuurlijke grondstoffen met bijzonder gunstige eigenschappen. De belangrijkste materialen stellen wij kort aan u voor.

► Paardenhaar: voor optimale ventilatie

Paardenhaar zorgt voor natuurlijke ventilatie. Door de bijzondere, holle structuur van paardenhaar geleidt het de luchtstroom, maar zorgt het ook voor een flexibel en comfortabel gevoel. Bij de productie worden de haren gesponnen en gekruld. Daarna volgt een langdurig stoomproces om de veerkracht te vergroten. Zo versterken we de natuurlijke kwaliteiten van het basismateriaal. Vanwege het ventilerend vermogen wordt er in alle matrassen van Mérens boxsprings paardenhaar gebruikt. Betere ventilatie zorgt voor een droger matras en minder huisstofmijt. Uiteraard is het belangrijk om ook de slaapomgeving goed te luchten.

► Hennep: sterk en flexibel

Hennep wordt al sinds mensenheugenis gebruikt. Het is een product van Nederlandse bodem dat sterk en toch flexibel is. Daarom wordt het ook al eeuwen gebruikt, onder andere als grondstof voor kleding en touw. We verwerken het in de matrassen van de luxe Mérens boxsprings boven het verenpakket voor extra stabiliteit. Omdat de hennepplant nauwelijks eisen stelt aan de leefomgeving kan deze op zeer milieuvriendelijke wijze worden geteeld.

► Zuiver scheerwol: veelzijdig

Bij wol denken we bijna automatisch aan winter. Maar wol houdt niet alleen warmte vast, het werkt in de zomer juist verkoelend. Vanwege die thermische eigenschappen levert wol een belangrijke bijdrage aan het comfort van het matras. Wol is natuurlijk ook heerlijk zacht en het heeft nog diverse minder bekende kwaliteiten. Zo is het sterk, elastisch, waterbestendig, isolerend en brandveilig. Allemaal eigenschappen die bijdragen aan de hoge kwaliteit van onze matrassen.

► Kamelenwol: temperatuurregelaar

Kamelen zijn bestand tegen extreme temperatuurverschillen. Hun wol is daardoor een nog betere temperatuurregelaar dan schapenwol. Warm bij lage temperaturen en verkoelend bij hoge temperaturen. Net als schapenwol werkt kamelenwol neutraliserend op statische elektriciteit. Daardoor draagt het extra bij aan uw slaapcomfort.

Mérens boxsprings worden met de hand gemaakt

Alle Mérens boxsprings zijn uniek. Met de hand vervaardigd uit de beste materialen in de door u gewenste maatvoering. Ieder model heeft zijn eigen samenstelling en design. Met altijd een fraaie, gedetailleerde afwerking. De productie van de matrassen vindt plaats in een moderne en goed geoutilleerde werkplaats die voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Ambachtelijk is voor ons namelijk heel iets anders dan ouderwets. Het betekent dat de individuele kwaliteiten van onze vakmensen doorslaggevend zijn en elk product stap voor stap tot stand komt door middel van menselijke tussenkomst. Elk matras draagt duidelijk het stempel van vakbekwame ambachtslieden. Met hun jarenlange ervaring zijn zij experts in slaapcomfort.

De beddenmakers gebruiken een uitgebalanceerd en geavanceerd verensysteem, waarbij elke veer in een eigen hoesje wordt verpakt. De veren vormen zich naar uw lichaam en geven optimale ondersteuning. Het verensysteem voelt zacht aan en elk deel beweegt afzonderlijk met uw lichaam mee. Er ontstaat dus geen hinderlijke golfbeweging in de matras als u of uw partner zich beweegt. Daardoor ervaart u maximale rust en ontspanning op onze bedden.

Mérens boxsprings zijn duurzaam

Wellicht slaapt u nog beter in de wetenschap dat Mérens veel aandacht besteedt aan een duurzame productieketen. Door zoveel mogelijk te werken met Nederlandse grondstoffen zoals lokaal verbouwde hennep en wol van Texelse schapen. Hierdoor wordt de uitstoot door transport beperkt. Daarnaast wordt er biologisch geteelde katoen gebruikt. Ook tijdens het productieproces van Mérens boxsprings wordt alert gereageerd op milieubewust handelen.

De lange levensduur van deze Nederlandse kwaliteitsproducten dragen uiteraard ook bij aan meer duurzaamheid. Kortom, uw investering in een van de Mérens boxsprings is een verantwoorde investering waar u nog vele jaren plezier aan zult beleven!