Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
06 apr 2016

Winston Churchill won oorlog vanuit zijn bed

Dat een bed belangrijk kan zijn in uw leven daar zijn we bij Beds & Bedding al lang van overtuigd. Winston Churchill vond dat ook. Ondanks de enorme druk die hij had tijdens de tweede wereldoorlog en daarna bleef hij stug volhouden aan zijn dagindeling zolang hij kon.

“Nature has not intended mankind to work from eight in the morning until midnight without that refreshment of blessed oblivion which, even if it only lasts twenty minutes, is sufficient to renew all the vital forces.”

Laat gaan slapen hoorde er bij. Want Winston Churchill genoot erg van uitgebreide diners en natafelen met zijn gasten. Soms tot diep in de nacht. Hij kwam vaak pas rond elf uur in de ochtend uit bed!

Ontbijt op bed

Lui kunnen we hem echter niet noemen. Want zijn bed was een echt verlengstuk van zijn kantoor. Hij werd vaak om half acht wakker en bleef dan nog uren lang in bed.

Een groot ontbijt op bed werd geserveerd en dan begon hij met het lezen van de kranten en belangrijke post. Tegenwoordig lezen we even snel een paar e-mails door op onze telefoon of tablet. Daarna bleef hij nog geruime tijd in bed, aan het werk. Ook zijn secretaris was dan vaak aanwezig. Die werd gewoon gedicteerd terwijl Winston Churchill in bed aan het werk was.

Rond elf uur stond hij dan eindelijk op. Om zich te wassen en aan te kleden. Een kleine whisky in te schenken en zich naar zijn kantoor te begeven.

Pol Roger

Dat duurde echter niet lang, want om één uur wordt een driegangenlunch geserveerd voor familie en gasten. Rijk besprenkeld met zijn favoriete Pol Roger champagne, brandy en sigaren.

Siësta

De lunch was meestal rond half vier afgelopen wanneer hij zich weer aan het werk zette. Tot vijf uur. Want dan was het tijd voor nog een kleine whisky en soda. En dan nog een middagdutje van ongeveer anderhalf uur. Een echte siësta, een gewoonte die hij zich in Cuba heeft aangeleerd.

Om half zeven werd hij weer wakker om zich op te frissen en om te kleden voor een uitgebreid diner. Wat nu als hij vanwege zijn werk niet thuis kon zijn? Geen zorg! Hij had ook een eigen bed laten neer zetten in het parlementsgebouw!

Het diner

Winston Churchill was gek op uitgebreid tafelen. Het praten en discussiëren tijdens de maaltijd was minstens zo belangrijk als het eten zelf. Afhankelijk van zijn gezelschap ging het praten, drinken en sigaren roken door tot ruim na middernacht. Als de gasten vertrokken waren werkte hij vaak nog even een uurtje. Voordat hij weer terug naar bed ging om vervolgens weer om half acht aan een nieuwe dag te beginnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »