Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
30 mar 2016

Waarom slapen we?

Wie kent dat heerlijke gevoel niet? Lekker gaan slapen, terwijl buiten de gure wind en regen hun gang kunnen gaan. Dat moment tussen dromen en wakker zijn is een stukje geluk.

Tenzij je problemen hebt met slapen natuurlijk. Dan kan het erg lastig zijn om naar bed te gaan. Uren wakker zijn en blijven woelen. Waarom slaapt de een binnen vijf tellen, terwijl de ander er zo veel last mee kan hebben?

Waarom slapen we eigenlijk?

Het korte antwoord is dat we rust nodig hebben. Om weer op te laden voor de volgende dag. Als we niet genoeg rust krijgen kan het veel problemen met zich mee brengen. Zoals diabetes of last met concentratie.

Slapen is dus erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat we de volgende dag uitgerust op staan. De exacte reden waarom alle levende dingen een rust periode nodig hebben is nog niet bekend.  

Ons ritme is af gestemd op het licht en donker worden tijdens de 24 uur durende dagen. Dit stuurt een biologische klok aan in ons lichaam. Deze klok heeft invloed op alle functies van ons lijf. Het lijkt dan logisch dat deze klok af en toe even opgewonden moet worden door eens lekker de ogen dicht te doen.

Hoe lang moeten we slapen?

Ook hier is eigenlijk geen simpel antwoord op te vinden. Jaren lang werd gedacht dat we minimaal acht uur per nacht moesten rusten. Maar vandaag de dag is de mening veel meer, dat je zo veel moet slapen als je nodig hebt om uitgerust wakker te worden.

Sommige mensen hebben genoeg aan zes uur rust terwijl anderen negen uur nodig hebben. Luister naar je eigen lichaam is het beste advies dat we kunnen geven. De volle acht uur per nacht haalt bijna niemand meer. Maar dit is niet erg zolang je maar uitgerust wakker wordt na het slapen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »