Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 mar 2017

Hoe kunt u snurken voorkomen?

Veel mensen snurken in hun slaap. De één alleen wanneer hij of zij verkouden is, de ander elke nacht. Mannen snurken vaker dan vrouwen en naarmate u ouder wordt, is de kans dat u gaat snurken groter. Ondanks dat er vaak wat lacherig over gedaan wordt, is snurken een vervelend probleem voor uw bedpartner. En soms zelfs ook voor u.

Wat zorgt ervoor dat u gaat snurken?

Tijdens uw slaap ontspannen uw keelspieren zich en wordt de keelholte smaller. Toch moet er lucht doorheen als u ademt. Dit zorgt ervoor dat de weefsels, zoals het zachte gehemelte en de huig, gaan trillen. Zo ontstaat het snurkgeluid. Een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij de keelholte helemaal dichtklapt en de ademhaling seconden of zelfs een minuut lang stopt, heet slaapapneu.

Zowel snurken als slaapapneu kunnen uw eigen slaapritme en dat van uw partner behoorlijk verstoren. De hoogste tijd dus om er iets aan te (laten) doen.

1. Slaap op uw zij

Bent u een rugslaper? Dan snurkt u eerder dan wanneer u op uw zij slaapt. Wanneer u op uw rug ligt, snurkt u omdat de spieren van het zachte gehemelte, de huig en de tong verslappen en uw luchtweg geblokkeerd wordt.

2. Last van overgewicht?

Overgewicht kan een oorzaak zijn van snurken. Dit komt met name door het extra gewicht in nek en gezicht. Val op een geleidelijke manier af door gezond eten te combineren met meer beweging.

3. Vermijd alcohol

Alcohol zorgt ervoor dat u sneller gaat snurken. Het zenuwstelsel wordt onderdrukt en uw spieren verslappen. En dan voornamelijk een verslapte tong, mond en keel veroorzaken de snurkgeluiden.

4. Verkouden? Behandel het!

Bent u verkouden? Dan raakt uw neus verstopt en moet u door uw mond ademen. Hierdoor wordt de kans op snurken stukken groter. Behandel uw verkoudheid door tijdelijk een neusspray te gebruiken voor het vrijmaken en reinigen van verstopte neus- en bijholten.

5. Voldoende slaap en een goede nachtrust zijn belangrijk

Een goede nachtrust is ook bij snurkende mensen belangrijk. En wij van Beds & Bedding kunnen u hier als geen ander bij helpen. Een goed matras, een lekker dekbed en een fijn kussen zijn hierbij van belang.

Een snurkende partner?

Heeft u een partner die snurkt? Probeer het geluid dan te blokkeren. Tegenwoordig zijn er uitstekende oordopjes op de markt. Ook speciale oordopjes met een filter om het ‘irriterende geluid’ van snurken te filteren, terwijl u nog wel wakker wordt van de wekker zijn ideaal.

Probeer de oorzaak aan te pakken. Uw snurkende partner heeft waarschijnlijk geen tot weinig last van het slaapprobleem. Er zijn verschillende middelen om snurken tegen te gaan zoals een keelspray, neusstrips, neusspreiders en anti-snurk beugels. Ga samen op zoek naar de beste oplossing.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »