Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 jun 2016

Nikola Tesla is de gekke wetenschapper

Wij hebben al vaker gezegd dat een te kort aan slaap serieuze problemen kan veroorzaken. Nikola Tesla heeft daar veel over moeten leren.

Hij was niet zomaar een uitvinder. Nikola Tesla mag je in hetzelfde rijtje neerzetten als Leonardo da Vinci en Albert Einstein. Nog twee geniale mannen met een bijzonder slaappatroon.

Nikola Tesla was de Mad Scientist

Hij was het prototype van de 'Mad Scientist'. Hij was minstens zo gek als geniaal. Wij geloven dat zijn slaappatroon daar voor een groot deel aan heeft bijgedragen. Da Vinci sliep elke vier uur twintig minuten. Maar Nikola Tesla deed dat in één keer. Zo sliep Tesla dus twee uur per dag achter elkaar.

Visioenen en praten met duiven

Dat bleef niet zonder gevolgen. Twee uur slapen per nacht is gewoon niet genoeg. Hij kreeg dan ook steeds vaker aparte visioenen en begon te hallucineren. Soms dacht hij ook dat elektromagnetische straling van marsbewoners ontving.

Nikola Tesla stond er ook om bekend om gesprekken met duiven te voeren. Hij kreeg een sterke band met een specifieke duif. Toen de vogel overleed was dat een erg zware klap voor Nikola Tesla en hij gleed weg in een zware zenuwinzinking.

Arm en berooid

Helaas stierf een van de grootste genieën van de geschiedenis arm en berooid. Zijn uitvindingen hebben vooral andere mensen rijk gemaakt. Zoals Thomas Edison en Westinghouse. Ondanks zijn persoonlijke situatie bleef Nikola Tesla uitvinden en ten tijde van zijn dood had hij maar liefst 700 patenten op naam. Zo zal hij voor altijd een inspiratie zijn voor de huidige generatie uitvinders en wetenschappers.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »