Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
27 apr 2016

Het hazenslaapje van Salvador Dali

Excentriek. Als we maar één woord mogen gebruiken om Salvador Dali te beschrijven is het wel excentriek. Misschien dat zijn slaapgewoonten hier iets mee te maken hadden? Hij geloofde namelijk heilig in het hazenslaapje om zijn creativiteit aan te sporen. Op zijn beurt heeft Dali het hazenslaapje weer afgekeken van Albert Einstein en Aristoteles.

Maar Salvador Dali voegde er nog een element aan toe. De sleutel!

Het hazenslaapje

Een kortdurende lichte slaap: we noemen het een dutje, tukje, powernap of hazenslaapje. Een hazenslaapje zorgt ervoor dat u alerter, meer gefocust en scherper bent. Twintig minuten is al voldoende om dit effect teweeg te brengen. Een tukje van zestig tot negentig minuten zorgt ervoor dat uw kortetermijngeheugen wordt opgeruimd, waardoor u weer met een frisse start kunt beginnen.

Een goede timing van uw dutje is belangrijk. Een dutjes vlak na het slapen vergroot de kans groot dat u weer in uw remslaap terechtkomt. Dit maakt u dromerig en slomer. Een middagdutje geeft uw daarentegen juist energie en verfrist uw geheugen.

De sleutel tot een goed hazenslaapje...

Stel u zich de volgende situatie voor. Dali zit onderuit gezakt in zijn gemakkelijke stoel, met een ouderwetse sleutel in de hand. Zijn hand met daarin de sleutel heeft hij over de armleuning heen gestoken. En daaronder een bord op z'n kop. Langzaam sluit hij zijn ogen, klaar voor zijn hazenslaapje. De ademhaling van Dali wordt langzamer en zijn lichaam ontspant. Totdat de grote, zware, sleutel op het bord klettert en Salvador Dali onmiddellijk wakker schrikt!

Creativiteit als doel

Wat Salvador Dali wilde bereiken was de ultieme creativiteit. Door de grens tussen dromen en wakker blijven op te zoeken zocht hij expres de werelden van zijn fantasie op. Misschien heeft hij zo wel zijn grootste werken gedroomd tijdens zijn korte hazenslaapje?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »