Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 apr 2016

Dromen

We dromen bijna allemaal. Zelfs als we het niet meer weten als we wakker worden. Mensen die echt niet dromen hebben zo goed als altijd grote geestelijke problemen.

Een kleine twee uur per nacht brengen we door in de REM-slaap. Ook wel droomslaap genoemd. Tijdens deze fase gaan onze hersenen heel anders met informatie om dan we overdag doen. Zo reageren onze hersenen amper op zintuiglijke prikkels. En krijgen we dus de kans om de prikkels van de rest van de dag te verwerken.

We zijn computers tijdens het dromen

In de nacht lijken we wel een beetje op een computer. Tijdens de REM slaap worden de gegevens (prikkels) die overdag zijn binnengekomen opnieuw gesorteerd en gefilterd. Alles wat niet meer nodig is wordt gewist. Daarbij kan de creativiteit erg geprikkeld worden. Er zijn veel voorbeelden bekend van grootse ideeën en ontdekkingen die hun oorsprong in de droomwereld hebben.

Er een nachtje over slapen

Dit valt enigszins te sturen. Als u voor het slapen gaan hard na denkt over een probleem waar u mee worstelt, is de kans groot dat uw hersenen hier in een droom mee aan de slag gaan. Als u uw droom herinnert moet u hem direct opschrijven voor u het weer vergeet. Met een beetje geluk hebt u dan de oplossing voor uw probleem gevonden. Er een nachtje over slapen helpt dus echt!

Dit komt deels doordat we tijdens het dromen informatie verwerken op een onlogische manier. Nieuwe ervaringen, oude herinneringen en fantasie worden bij elkaar gebracht in een compleet nieuwe mix. En dat levert een nieuwe invalshoek op.

Nachtmerries

Bij dromen horen ook nachtmerries. Nachtmerries zijn extreem enge dromen. Vaak schrikken mensen dan ook wakker omdat ze de informatie niet meer kunnen verwerken. Vaak bent u dan in een levensbedreigende situatie of hebt u bijvoorbeeld het gevoel van steeds blijven vallen.

Mensen met een posttraumatisch-stresssyndroom (PTSS) kunnen hier erg veel last van hebben. Zo kan de traumatische ervaring steeds opnieuw worden beleefd met de intensiteit van de originele ervaring.

Lekker dromen

Wij vinden het heerlijk om te slapen en lekker weg te zakken in droomland. We zouden het erg leuk vinden als we van jullie je leukste, gekste of engste dromen mogen weten. Schroom niet en stuur ze naar ons toe! Van de leukste dromen gaan wij een mooi stripverhaal maken dat daarna op onze site gratis te downloaden is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »